Stáb

  Bori, a csupaszív óvó néni hatalmas bőröndnyi nemzetközi és hazai tapasztalattal, nyitottan és tettrekészen érkezett közénk.
Nemcsak konduktor, általános problémamegoldó is: a legapróbb eltérés, icipici lemaradás, bajcsíra, gubanc-kezdemény sem kerüli el a figyelmét, azonnal munkába állítja – folyamatosan frissített – szaktudását és segít. Gyermeknek, szülőnek, kollégának egyaránt.
Ha kirándulásról, természetjárásról van szó, nem tétováz, már húzza is a bakancsát, irány a hegy, a völgy, az erdő! Közben mutat, magyaráz, megszerettet és szenvedélyesen fényképez.
  Dorcsi, a lendületes, ifjú óvó néni a sport világából szaltózott be hozzánk.
Vidám cserfességével, mindenre kapható játékosságával pillanatok alatt meghódítja a gyerkőcöket, akik pajtásukként viháncolnak vele. A bátortalan, visszahúzódó lurkókból gyógymasszázzsal, vagy -tornával bűvöli ki a görcsöket.
Konfliktuskezelésben verhetetlen: az oviban egy-egy találó, bohókás mondattal helyettesíti kézilabdabírói sípját. Nem mellesleg igazi hangutánzóművész: élvezetes, élményszerű meséléséért aprók, nagyok egyaránt rajonganak! Ha dalra fakad, mindenki vele énekel, és a Szőlő közt a jókedvűen csilingelő gyerekkórus hangjai lengik be.
Eszter, a lánglelkű főnök: A Vitaminik ötlete az ő fejéből pattant ki kilenc évvel ezelőtt. Sürög-forog, tesz-vesz, ezért ritkábban és csak röviden jár felénk. Ilyenkor viszont villámgyorsan felmér mindent, széles mosollyal intézkedik. Megsimogatja a gyerkőcök fejét, kiosztja a kollégáknak a sürgős feladatokat, dorgálja, feddi, olykor dicséri is őket. Hivatalba telefonál, szülőkkel beszélget, megoldja a munkatársak ügyes-bajos dolgait. Majd vidáman búcsút int és elszelel.
  Judit a Vitamaxi iskola-előkészítő csoport indulásakor robbant be hozzánk. Munkabírása, gyerekszeretete, ötletessége és páratlan megoldóképessége pillanatok alatt nélkülözhetetlenné tette. Nem ismer lehetetlent: egykettőre “Terülj-terülj asztalkám!”-at varázsol az étkezésekhez, villámgyorsan megszereli az elromlott laminálót, szerződéseket gépel rekordidő alatt, játékokat és tornaeszközöket rendel akciósan a neten, eltűnt szemüvegeket a föld alól is előteremt. Ha a Kőhegy felé vesszük az irányt, már veszi is a bakancsát, és a túrázók élére áll.
  Kriszta bőséges és változatos tanítói tapasztalattal felvértezve, mosolyogva sétált be közénk. Talányos személyiségű pedagógusként hol szelíd derűvel, végtelen empátiával és türelemmel fordul a gyerekek felé, hol humorral fűszerezett kérlelhetetlenséggel tornáztatja csatakosra ugyanőket, hol pedig kreatív energiájukat felszabadítva alkot velük csodálatosan egyedi dolgokat. Nem mellesleg logikai rejtvényeket, feladványokat old meg könnyedén, dudorászva.
  Zsemle, jókedv és hancúrfelelős: Biciklijével szélsebesen berobog, hátizsákjából elővesz sok-sok vidámságot, nevetést. A bábokkal, dramatizálva előadott meséivel színházat varázsol a vitaminisek életébe. Folyamatosan fantáziajátékba merül a gyerekekkel, focizik, bújócskázik, énekel, mondókázik, de legfőképpen dögönyöz. Béketeremtő és békefenntartó. Sajnos kétbalkezes, veszélyes tárgyak közelébe őt sem engedjük.
  Rózsika, a jóltartás-ügyi miniszter: Kacagva jön-megy, kínálgat, észre sem veszed és már meg is etted a gyűlöletes főzeléket, kihörpintetted az utolsó korty teát is a poharadból. Ha sírsz, megvigasztal, ha jókedved van, veled nevet, ha mesét kérsz, már nyitja is a könyvet, a csúszdán előtted süvít le és int, hogy kövesd. Varázsteájának, lángosának messze földről a csodájára járnak.
  Zsófi, a lobogó haját kontyba regulázó, felkészült óvó néni meleg következetességgel, elfogadó szeretettel terelgeti a kicsiket.  Egészséges, tudatos táplálkozásával pozitív mintát mutat mindannyiunk számára. Szabadidejében lazán körbetekeri a Balatont, majd a hűvös habokba veti magát és úszik pár kilométert. Közben a szelleme sem pihen: ekkor találja ki, hogy milyen versekkel, mondókákkal, dalokkal lepje meg a következő héten a vitaminiseket. Bábozását, körjátékait, mesélését újra és újra visszatapsolják a gyerekek. Különlegesen finom antennáinak hála, azonnal felfigyel, ha valamelyikük extra figyelemre, dédelgetésre, csiklandozásra vágyik.