Stáb

Eszter, a lánglelkű főnök: A Vitaminik ötlete az ő fejéből pattant ki kilenc évvel ezelőtt. Sürög-forog, tesz-vesz, ezért ritkábban és csak röviden jár felénk. Ilyenkor viszont villámgyorsan felmér mindent, széles mosollyal intézkedik. Megsimogatja a gyerkőcök fejét, kiosztja a kollégáknak a sürgős feladatokat, dorgálja, feddi, olykor dicséri is őket. Hivatalba telefonál, szülőkkel beszélget, megoldja a munkatársak ügyes-bajos dolgait. Majd vidáman búcsút int és elszelel.
  Adri, a Hortobágy természetimádó leánya mosolyogva, lelkesen érkezett közénk. Széles jókedve, szelíd kedvessége, meleg, elfogadó pedagógiai módszerei nagy szakmai tapasztalatot sejtetnek, pedig friss diplomáján alig száradt még meg a tinta. Vele, a két lábon járó növény- és állathatározóval, kíváncsi felfedezővel a vitaminisek észrevétlenül, élményszerűen tanulnak. Vagy éppen belevaló pajtásukként játszanak vele önfeledten. Boszorkányosan ügyesen mutat újabb és újabb kézműves technikákat.
  Zsemle, jókedv és hancúrfelelős: Biciklijével szélsebesen berobog, hátizsákjából elővesz sok-sok vidámságot, nevetést. A bábokkal, dramatizálva előadott meséivel színházat varázsol a vitaminisek életébe. Folyamatosan fantáziajátékba merül a gyerekekkel, focizik, bújócskázik, énekel, mondókázik, de legfőképpen dögönyöz. Béketeremtő és békefenntartó. Sajnos kétbalkezes, veszélyes tárgyak közelébe őt sem engedjük.
   
  Rózsika, a jóltartás-ügyi miniszter: Kacagva jön-megy, kínálgat, észre sem veszed és már meg is etted a gyűlöletes főzeléket, kihörpintetted az utolsó korty teát is a poharadból. Ha sírsz, megvigasztal, ha jókedved van, veled nevet, ha mesét kérsz, már nyitja is a könyvet, a csúszdán előtted süvít le és int, hogy kövesd. Varázsteájának, lángosának messze földről a csodájára járnak.
  Pankát, a lelkes és zsenge óvódapedagógust a Balaton déli partjáról fújta hozzánk a szél. Nagycsaládos gyökerei, veleszületett lágysága, empatikus és játékos személyisége révén azonnal megtalálja a hangot a gyerekekkel. Képzett énekhangjával, fuvolajátékával igazi művészeti élményeket csempész hétköznapjaikba. Mint a Vitamini udvari fényképésze különleges érzékenységgel, egyéni látásmóddal készített fotóin tudósít életünk apró és fontos pillanatairól. Ha kirándulásról, természetjárásról van szó, nem tétováz, már húzza is a bakancsát, irány a hegy, a völgy, az erdő! És közben mutat, fotóz, magyaráz, megszerettet – ilyenkor van igazán elemében. No meg amikor gördeszkáján száguldhat, egy-két kacagó gyerkőccel a hóna alatt.
  Zsófi, a lobogó haját kontyba regulázó, felkészült óvó néni meleg következetességgel, elfogadó szeretettel terelgeti a kicsiket.  Egészséges, tudatos táplálkozásával pozitív mintát mutat mindannyiunk számára. Szabadidejében lazán körbetekeri a Balatont, majd a hűvös habokba veti magát és úszik pár kilométert. Közben a szelleme sem pihen: ekkor találja ki, hogy milyen versekkel, mondókákkal, dalokkal lepje meg a következő héten a vitaminiseket. Bábozását, körjátékait, mesélését újra és újra visszatapsolják a gyerekek. Különlegesen finom antennáinak hála, azonnal felfigyel, ha valamelyikük extra figyelemre, dédelgetésre, csiklandozásra vágyik.