Egy nap a Vitaminiben

Reggel 7:30-kor nyitjuk a kapuinkat. A korábban érkezőket a dadus néni látja vendégül.

8:00-tól terítjük meg a folyamatos reggelihez az asztalt,  előtte minden gyermek a saját módján veszi fel az „üzemi hőmérsékletet”: mesekönyvet nézeget, játszik, beszélget, rajzol…stb. 9:00 óráig minden gyermek aki otthon nem reggelizet, saját tempójában, igénye szerint, bármikor leülhet falatozni. Vannak akiknek rögtön érkezés és kézmosás után az első útjuk a reggelihez vezet, vannak, akik csak később éheznek meg, vagy megvárnak egy cimborát és egy kis játékot követően ülnek le enni.

9:00 után kezdődik egy irányított fejlesztő tevékenység a hetirendnek megfelelő műveltségterületeken, ezért érdemes legkésőbb eddig az időpontig beérni. Tízóraira szigorúan csak gyümölcsöt és vizet fogyasztunk. A szabadjáték fejlesztő hatásait kihasználjuk a csoportszobában és az udvaron egyaránt és kb. 12:00-kor ülünk le ebédelni. 

Az ebédet követően hosszasan készülődünk a másfélórás csendespihenőre. Zenélünk, dúdolgatunk, látogatózunk a barátok ágyán, meséket vagy folytatásos meseregényeket hallgatunk. Aludni nem kötelező, de csendben pihenünk és a mese közben elszunnyadó társak álmát tiszteletben tartjuk és őrizzük. 

14:30-tól vidám, szelíd ébresztő után kötetlen tevékenységek zajlanak. A 15:30-kor kezdődő uzsonnáig még még egy kis mindennapos mozgásra is jut időnk. Kedvező időjárás esetén a délutánt is az udvaron töltjük, ahol folytatódhat a félbehegyott délelőtti játék és találkozhat a teljes óvoda közössége.

16:00-tól a kapuzárásig tartó játéktevékenységekről és a helyszínről (udvar/csoportszoba) gyermeki szavazással döntünk.

17:00-kor zárnak a Vitamini Óvoda kapui, rendkívüli esetben ügyeletet tartunk, külön díjazás ellenében.